Veelgestelde vragen

Welke tarieven hanteert u?

Ha! Dat hangt natuurlijk helemaal af van het soort werk dat ik ga verrichten. Ik vind het zelf ook vaak moeilijk om een offerte op te stellen, maar ik doe dat bij voorkeur wel. En altijd in overleg, want eerst wil ik weten wat er van mij wordt verwacht en binnen welk tijdsbestek. We hebben dus eerst een inventariserend gesprek. Dan weegt ook nog de hoeveelheid werk mee: weinig korte teksten bijvoorbeeld kosten relatief meer tijd dan veel lange teksten over een bepaald onderwerp. Of 1 poster is relatief duurder dan een serie van 10. Ik werk dus niet echt met vaste tarieven.

Welk werk doet u nou eigenlijk het liefst?

Gewetensvraag! Ik houd van alles wat ik doe – binnen DPVS dan – maar ik geloof dat vooral de combinatie van taal en beeld me enorm aanspreekt. Ik zou wel weer eens graag een verhaal vertellen, dat kan in de vorm van een video, maar een lekker dik boek ligt voorlopig meer in mijn lijn. Sterker nog: ik ben er al voorzichtig mee begonnen. Binnenkort staat het plan op mijn Projectenpagina. Toch kan het zijn dat ik over een maand een ander antwoord geef op deze vraag.

Als u foto's nodig heeft, waar haalt u die dan vandaan?

Dat wisselt nogal. Als de opdrachtgever mij geen foto’s geeft, put ik soms uit een eigen foto-archief(je), maar dat is lang niet altijd genoeg.  Dan doe ik een beroep op fotografen die ik ken. Soms maak ik zelf een foto in opdracht, maar ik zoek ook wel in websites voor stockfoto’s. Meestal brengt dat extra kosten met zich mee.

Kunt u ook organiseren?

Jazeker wel. Niet alleen organiseer ik al jaren mijn eigen werk, ik heb ook ervaring in het organiseren van exposities, theatervoorstellingen, congressen, het opzetten van een zorgteam…. Natuurlijk deed ik dat allemaal niet in mijn eentje. Maar heeft u een plan voor iets? Bel of mail me maar (gegevens in de balk bovenaan). Of vul het contactformulier in. Ik ben benieuwd!

Wat zijn de eventuele reiskosten?

Ik hanteer nog steeds een simpel tarief van 0,19 eurocent per kilometer. Omdat we allerlei programma’s hebben waarmee we elkaar online kunnen spreken en zien, is reizen vaak overbodig. Al maak ik wel graag in het echt kennis met een nieuwe opdrachtgever.

Maakt u ook websites?

Ja. Vroeger maakte ik websties met het programma Dreamweaver, tegenwoordig werk ik vooral met WordPress. Deze site is ermee gemaakt, maar bijvoorbeeld ook  www.b3positive.nl, en www.emovit.org. Ik had even tijd nodig om me WordPress eigen te maken, maar nu kan ik er goed mee uit de voeten en durf ik te zeggen: kom maar op!

 

 

Kan ik werk exposeren in Atelier Kortgene?

U bedoelt hier? Daar kunnen we zeker eens over praten. Bel of mail, zie voor de gegevens de balk bovenaan. Of vul het contactformulier in.